Печени свински уши

Апетитно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. свински уши
1/2 ч. л. лют пушен червен пипер
1/2 ч. л. сушен див лук
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
галета за овалване

за соса:
80 мл зехтин
40 мл бял винен оцет
6 филета аншоа
4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
2 с. л. каперси
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени свински уши
Свинските уши се цепват, за да се измият добре, почистват се от космите с горелка. Варят се в голямо количество вода около час – трябва да омекнат, но не и да са преварени. Охлаждат се.
2
Печени свински уши 2
Галетата се смесва с лютия пипер, дивия лук, сухия чесън и сол.
3
Печени свински уши 3
Ушите се режат на лентички. Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Печени свински уши 4
Овалват се в овкусената галета.
5
Печени свински уши 5
Подреждат се в тави с пергаментова хартия на дъното.
6
Печени свински уши 6
Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 15 минути.
7
Печени свински уши 7
Аншоата, каперсите и магданозът се накълцват, а чесънът се стрива на паста с малко сол.
8
Печени свински уши 8
Разбъркват се в купа с горчицата, зехтина, оцета, сол и черен пипер.
9
Печени свински уши 9
Поднасят се топли, със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: