Печени сини сливи с крем от маскарпоне

Елегантен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г сини сливи
500 г сирене „Маскарпоне“
150 г захар
125 г краве масло
200 мл животинска сметана
100 мл бренди
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1/4 ч. л. сух джинджифил
1/4 ч. л. канела

за трохите:
150 г брашно
100 г краве масло (студено)
50 г сурови лешници
50 г сурови бадеми
30 г овесени ядки
50 г пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Печени сини сливи с крем от маскарпоне
100 г от захарта се разбъркват с джинджифила и канелата.
2
Печени сини сливи с крем от маскарпоне 2
Сливите се разполовяват, почистват се от костилките и се подреждат в тава. Върху тях се разпределя маслото, поръсват се с овкусената захар и се налива брендито. Пекат се 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
3
Печени сини сливи с крем от маскарпоне 3
Сметаната се разбива с останалата захар и ваниловата захар, докато стане пухкава. Разбърква се с маскарпонето.
4
Печени сини сливи с крем от маскарпоне 4
Бадемите и лешниците се накълцват. Смесват се с брашното, пудрата захар и овесените ядки. Добавя се маслото, нарязано на кубчета и се претрива с ръце, за да се получат трохи.
5
Печени сини сливи с крем от маскарпоне 5
Прехвърлят се в тава и се пекат 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
6
Печени сини сливи с крем от маскарпоне 6
В чаши се слага от сливите, маскарпонето и трохите.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2023
Наистина е много вкусен, особено трохите. Останаха ми малко, на следващият ден правих кифлички пак по ваша рецепта и пробвах няколко с плънка от тези трохи, добавяйки стафиди. Станаха много вкусни, с хрупкав елемент.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Прекрасен крем за ценители и любими приятели! Мнооооооого вкусен! Искат и още, и още , и още.....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: