Печени сини сливи с вино и канела

Уникално вкусен и супер лесен за приготвяне есенен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 12.09.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг сини сливи
4 с. л. кафява захар
4 с. л. краве масло
1 ч. ч. червено десертно вино (марсала)
1/4 ч. ч. сухо бяло вино
1 ч. л. канела
краве масло за намазване
сладолед или разбита сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Печени сини сливи с  вино и канела

Сливите се разрязват надве и костилките се отстраняват. Подреждат се в намазнена тава с меката част нагоре.

 


2
Печени сини сливи с  вино и канела 2

Върху всяка слива се поставя малко парче масло и се поръсва със захар.  Наливат се двата вида вино и се поръсва с канелата.

 


3
Печени сини сливи с  вино и канела 3

Сливите се пекат покрити с фолио за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, след това се пекат още 30 минути без фолио.

 


4
Печени сини сливи с  вино и канела 4

По желание се поднасят с топка сладолед или разбита сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2019
Чудесни с палачинки и сладолед :) Замених марсалата с порто и добавих шушулка ванилия, станаха превъзходни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: