Печени сарми с бял сос

Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Дата: 28.02.2016
Печени сарми с бял сос
 
Необходими продукти:
за сармите:
50 г краве масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 чушка
сушена целина
500 г кайма (смес)
1 ч. ч. ориз
300 мл доматен сос
10-15 листа кисело зеле
сол, черен и червен пипер, кимион, джоджен

за белия сос:
1 с. л. брашно
1-2 яйца
350 г кисело мляко
20 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците за сармите се задушават в олиото. Добавя се оризът и се готви, докато стане „стъклен“. Веднага след това се добавя каймата, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучки. Налива се 1 ч. ч. вода (целта е оризът да набъбне, но не и да се сготви). Най-накрая се сипва доматеният сос и след като се абсорбират, плънката се подправя на вкус.
2
Плънката се оставя леко да се охлади. От зелевите листа се отстраняват дебелите жили и се завиват сарми.
3
Подреждат се в тава и се заливат с 1 ч. ч. зелев сок и вода, така че течността да ги покрие.
Сармите се пекат около 1 час, докато зелето отгоре се запече.
4
Брашното за соса се размива с малко вода. Слага се на котлона и се бърка непрекъснато, до хомогенизиране. След това съдът се дърпа от огъня и се добавят разбитото яйце (или само разбит жълтък) и киселото мляко. Съдът се връща на котлона и сосът се готви още около 5 минути, при непрекъснато разбъркване. Накрая се добавя маслото.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2016
Много вкусни, наистина. Жалко, че администраторите не са оставили и снимката :)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2016
И аз така правя сърмите,стават супер лесно и вкусни :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: