Печени постни зелеви сарми

Това е нашата изпробвана през годините и доказала се във времето рецепта за постни сарми.
Източник: Бон Апети
Дата: 24.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 стръка праз
3 скилидки чесън
1 глава кисело зеле (24 листа)
50 г глава целина
200 г бисерен ориз
1 с.л червен пипер
1 с.л. сух джоджен
1 с.л. доматен концентрат
150 мл олио
200 мл зелев сок
300 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени постни зелеви сарми
Празът, целината и чесънът се нарязват наситно. Оризът се измива. В съд с дебело дъно се загряват 50 мл олио и в него се запържват зеленчуците.
2
Печени постни зелеви сарми 2
Сипва се оризът и се разбърква. Пържи се, докато оризът стане стъклен. Добавя се доматената паста и се разбърква. Накрая се подправя с джоджена и червения пипер.
3
Печени постни зелеви сарми 3
Налива се зеленчуковият бульон. Щом течноста се абсорбира, се дърпа от огъня. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
Печени постни зелеви сарми 4
Завиват се малки сарми, които се подреждат в тава и се заливат със зелев сок и останалото олио.
5
Печени постни зелеви сарми 5
Пекат се покрити с алуминиево фолио за 1 час на 180 градуса фурна.
6
Печени постни зелеви сарми 6
След това се маха фолиото и се допичат за още 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2021
Много вкусни! Аз сложих и лозовите там и заедно ги пекох - супер!
10.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2017
Това са най-вкусните постни зелеви сарми!
9.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2016
Плънката стана много вкусна, но следващия път вместо зелев сок бих използвала бульон или вода, защото станаха малко кисели.
8.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2015
Вкусни и лесни. Браво!
7.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2015
Станаха чудни.Вече само така ги правя дори и днес това ще е вечерята
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: