Печени пилешки крилца

На това мезе му се полага и повечко бира
Източник: Бон Апети
Дата: 24.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг пилешки крила
100 мл бяло сухо вино
3 с. л. олио
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 ч. л. сладък червен пипер
1/2 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер

за ароматната паста:
7 филии хляб за тостер
1 глава червен лук
4 скилидки чесън
1 стрък розмарин
1/3 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Печени пилешки крилца

От крилцата се отстранява най-тънката част – края на крилото. Овкусяват се със сол, черен пипер, соса „Уорчестър“, червения пипер, горчицата, мащерката и олиото. Разбърква се добре.

 


2
Печени пилешки крилца 2

Разпределят се в две тави, налива се около 1 пръст вода и се пекат за 50 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

 


3
Печени пилешки крилца 3

Лукът и чесънът се нарязват наедро и се смилат с розмарина и магданоза. Добавя се хлябът, без корите и отново се смила.

 


4
Печени пилешки крилца 4

Когато са готови, крилцата се събират в едната от тавите, а другата се слага на котлона и се деглазира с бялото вино. Течността се налива към крилцата.

 


5
Печени пилешки крилца 5

Намазват се с пастата и се пекат за още 15 минути на същата температура.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2020
Изядоха се скорострелно! Следващият път ще пека по-малко. Исках да се карамелизират, но ги изсуших.
7.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2020
Замених крилцата с бутчета, ястието е лесно за приготвяне и изключително вкусно!
6.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
печени върху хартия за печене
5.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2015
65 минути печене не са ли много?
4.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2014
Уникално ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: