Печени пилешки бутчета, мариновани в мътеница

Трудът за тази рецепта е минимален, а насладата от вкуса - безкрайна
Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2013
Печени пилешки бутчета, мариновани в мътеница
 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
3 скилидки чесън
2 ч. ч. мътеницa
1/4 ч. ч. зехтин
1 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
сол и черен пипер на вкус

за мътеницата:
2 ч. ч. пълномаслено прясно мляко
сокът от 1/2 лимон (3 с. л. бял винен оцет)


Начин на приготвяне:
1
Печени пилешки бутчета, мариновани в мътеница

Пилешките бутчета се разделят на горни и долни. На долните се отстранява капачето.

 


2
Печени пилешки бутчета, мариновани в мътеница 2

В купа се смесват скилидките чесън, стрити на паста с малко сол, кориандърът, кимионът и зехтинът.

 


3
Печени пилешки бутчета, мариновани в мътеница 3

В купа се смесват прясното мляко и сокът от лимон за мътеницата. Оставят се за 10 минути, докато млякото се пресече.

 


4
Печени пилешки бутчета, мариновани в мътеница 4

Слага се месото, налива се мътеницата, овкусява се със сол и черен пипер и  купата се покрива с фолио за свежо съхранение. Бутчетата се оставят да се мариноват за 2 часа в хладилник.

 


5
Печени пилешки бутчета, мариновани в мътеница 5

Бутчетата се отцеждат от маринатата и се поставят в тава на дъното, на която има пергаментова хартия.

 


6
Печени пилешки бутчета, мариновани в мътеница 6

Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Долните се пекат за 30 минути, а горните за 40 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2017
Добавих малко пилешки бульон по време на печенето на пилето във фурната. Получи се много добре.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2014
Още като го видях по телевизията и го сготвих за вечеря. От тогава всеки месец поне по веднъж го правя. Много е вкусно и сочно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: