Печени патешки бутчета

Леки и сочни, обогатени с ароматен сос със свежи нотки на мащерка
Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патешки бутчета
2 стръка праз
2 скилидки чесън
50 г глава целина
1 корен пащърнак
1 морков
2 с. л. доматен концентрат
200 мл червено вино
2 стръка мащерка
80 г сирене „Пармезан”
2 с. л. зехтин
600 мл пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Печени патешки бутчета
Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се подреждат в тава с кожата нагоре. Пекат се за 1 час и 10 минути на 180 градуса.
2
Печени патешки бутчета 2
Целината, морковът и пащърнакът се обелват и се нарязват на малки кубчета.
3
Печени патешки бутчета 3
Празът и чесънът се наситняват.
4
Печени патешки бутчета 4
Зеленчуците се запържват в зехтина. Добавя се доматеният концентрат, налива се виното и щом се редуцира, се налива бульонът. Овкусява се с мащерката.


5
Печени патешки бутчета 5
Ястието се оставя да къкри на слаб огън, докато се сгъсти. Дърпа се от котлона, овкусява се със сол и черен пипер и малко захар.
6
Печени патешки бутчета 6
Бутчетата се сервират със соса и настъргания пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2014
Рецептата е чудесна. Соса има прекрасен вкус и може да се комбинира с много неща. Аз го направих с картофени кюфтета. Излезе много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: