Печени панирани флейки

ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 21.07.2015
Печени панирани флейки
Печени панирани флейки
 
Необходими продукти:
1/2 кг пилешки гърди (без кожа)
2 яйца
50 г царевично нишесте
50 г галета
2 с. л. соев сос
сол, черен пипер и мляна чубрица на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нарязваме пилешките гърди на жулиен и ги посоляваме.
2
Прибавяме черния пипер, чубрицата и соевия сос и разбъркваме добре.
3
Оставяме така поне за 30 минути, за да може месото да поеме добре подправките.
4
В отделни съдове (аз ползвам дълбоки чинии) сипваме нишестето и галетата, и разбиваме яйцата.
5
На дъното на тава слагаме хартия за печене, за да не залепват флейките.
6
Всяка флейка овалваме в нишесте, след което я потапяме в яйце. Накрая я овалваме в галета и я слагаме в тавата.
7
Печем 15-20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.




Съвет:
Трябва да се внимава със солта, защото соевият сос също е доста солен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: