Печени пълнени гъби

Предястие, богато на вкусове и аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2011
Печени пълнени гъби
 
Необходими продукти:
20 средно големи печурки
4 филии хляб за тостер
10 стръка мащерка
40 г сушени домати
2 скилидки чесън
50 г бекон
1/2 люта чушка
2 с. л. зехтин
1 връзка магданоз
150 г заквасена сметана
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени пълнени гъби

Гъбите се обелват, почистват се от пънчетата и се поставят в тава за печене.


2
Печени пълнени гъби 2

Хлябът се смила в блендер, така че да се получат трохи.


3
Печени пълнени гъби 3

Към тях се добавят сушените домати, беконът и лютата чушка, нарязани наситно. Слагат се също чесънът – стрит на паста, половината от магданоза и мащерката, нарязани наситно, зехтинът и черен пипер.

 


4
Печени пълнени гъби 4

Гъбите се пълнят със сместа, поливат се със зехтин и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, докато хванат хрупкава коричка.


5
Печени пълнени гъби 5

Подготвя се и сосът, като се разбъркват заквасената сметана, горчицата, останалият магданоз, нарязан наситно, сол и черен пипер.

 


6
Печени пълнени гъби 6

Гъбите се поднасят заедно със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2015
Вкусно много .поръсих на тях кашкавал и вместо сушени домати използвах домати . Махнах месестата част на тях .
5.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2015
Без хляб, но с маслинки, чушчица и царевичка. Деликатес!
4.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Тези гъбки са върха,много вкусни.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2013
Много вкусно! Интересна плънка с балансиран вкус и много приятен дресинг!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2013
Това е чудесно предястие.Стават много вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: