Печени пъдпъдъци

Приготвят се лесно и за броени минути. Поднасяме ги с интересно допълнение от хрупкави брускети с маслинова тапенада
Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 пъдпъдъка
6 ленти сурово пушен бекон
1 глава чесън
1 портокал
1 лимон
2 стръка розмарин
125 мл бяло вино
60 г краве масло (+ за пържене)
сол и черен пипер на вкус

за брускетите с тапенада:
1 багета
100 г маслини „Каламата“ (без костилки)
100 г черни маслини (без костилки)
100 мл зехтин
2 филета аншоа
2 скилидки чесън
1/2 лимон
1 с. л. каперси
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени пъдпъдъци
Корите на портокала и лимона се настъргват.
2
Печени пъдпъдъци 2
Лимонът се филетира, а розмаринът се наситнява.
3
Печени пъдпъдъци 3
Пъдпъдъците се овкусяват със сол и черен пипер. Покриват се с ленти бекон и се запържват до златисто в сгорещено масло на няколко пъти. Изваждат се в тава.
4
Печени пъдпъдъци 4
В същата мазнина за кратко се запържват корите от цитрусите, розмарина и разполовената глава чесън.
5
Печени пъдпъдъци 5
Изсипват се върху месото и тавата се слага в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
6
Печени пъдпъдъци 6
Пъдпъдъците се пекат около 12 минути, изваждат се и се оставят настрана, а тавата със соса от печенето се слага на умерен огън. Прибавят се филетата лимон, налива се виното и се оставя, сосът да се редуцира. Дърпа се от котлона и се монтира с около 60 г студено масло.
7
Печени пъдпъдъци 7
Маслините, каперсите, чесънът и аншоата се смилат. Получената паста се овкусява със сол, черен пипер, настърганата кора и сока от лимона. Налива се и зехтинът. Разбърква се.
8
Печени пъдпъдъци 8
Багетата се реже на филийки, които се запичат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Печени пъдпъдъци 9
Намазват се с тапенадата.
10
Печени пъдпъдъци 10
Пъдпъдъците се поднасят със соса и брускетите с тапенада.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: