Печени кюфтета с телешки дроб

Поднесени с ароматна гарнитура от два вида ориз
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г смляно месо от телешка плешка
250 г телешки дроб
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. кимион
20 мл зехтин (+ за поливане)
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
200 г ориз „Басмати“
50 г черен ориз
40 г краве масло
1 дафинов лист
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени кюфтета с телешки дроб
Черният дроб се накълцва и се смесва със смляното телешко месо, смачкания на паста чесън и настъргания червен лук.
2
Печени кюфтета с телешки дроб 2
Подправя се с пушения червен пипер, кимиона, зехтина, сол и черен пипер на вкус и хубаво се разбърква.
3
Печени кюфтета с телешки дроб 3
От сместа се оформят кюфтета, които се подреждат в тава, застлана с пергаментова хартия и се поливат със зехтин.
4
Печени кюфтета с телешки дроб 4
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) до готовност – около 15 минути.
5
Печени кюфтета с телешки дроб 5
Белият ориз се сварява в голямо количество подсолена вода, заедно с дафиновия лист.
6
Печени кюфтета с телешки дроб 6
Черният ориз се сварява отделно, в голямо количество вода.
7
Печени кюфтета с телешки дроб 7
Когато са готови, двата вида ориз се отцеждат, смесват се и се запържват за около 5 минути с маслото и сол на вкус.
8
Печени кюфтета с телешки дроб 8
Кюфтетата се сервират с ориза и по желание се поръсват с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: