Печени картофи с яйца и кашкавал

С уникален свеж сос
Източник: Бон Апети
Дата: 01.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 големи стари картофа (еднакви по големина)
100 г кашкавал
4 стръка пресен лук
2 с. л. крем сирене
12 яйца (размер M)
1 ч. л. чубрица
4 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 краставица
300 г цедено кисело мляко (3,6%)
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Печени картофи с яйца и кашкавал
Картофите се измиват много добре, поливат се с олиото, подправят се със сол и черен пипер и се пекат 1 час и 30 минути на 180 градуса.
2
Печени картофи с яйца и кашкавал 2
Охлаждат се, режат се наполовина по дължина и се издълбават.
3
Печени картофи с яйца и кашкавал 3
Наситненият лук се смесва с крем сиренето, сол и черен пипер на вкус, чубрицата и вътрешността на картофите.
4
Печени картофи с яйца и кашкавал 4
Издълбаните половинки се пълнят със сместа.
5
Печени картофи с яйца и кашкавал 5
Върху всяка се чуква по едно яйце и се поръсват с настъргания кашкавал.
6
Печени картофи с яйца и кашкавал 6
Пекат се около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
7
Печени картофи с яйца и кашкавал 7
Сосът се приготвя като обелената краставица се пасира, смесва се със стрития на паста чесън, цеденото кисело мляко, солта и зехтина.
8
Печени картофи с яйца и кашкавал 8
Картофите се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2020
Много вкусни!!!
5.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2017
Много вкусно се получиха ! На мен обаче картофите ми бяха малки , така че смесих яйцето със сиренцето и така пълних картофите. Изясде се за нула време!
4.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2015
Станаха много вкусни! Следващия път обаче ще измисля начин да не се опитвам да сложа цялото яйце отгоре, защото сега белтъците се разтекоха в тавата.
3.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2015
Любима рецепта! Тук са в комбинация с пилешки гърди със сос от маскарпоне
2.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2014
Много добра рецепта вкусна ,лесна за приготвяне и икономична. Цялото семейство я харесаха , получи се страхотна вечеря с добавка гръцка салата (домати краставици зелена чушка червен лук зехтин с риган и целта сирене за десерт пъпеш с мед )
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


177 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: