Печени картофи с хрупкави трохи

Ароматна и апетитна гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 еднакви по големина картофа (среден размер)
60 мл зехтин „Екстра върджин“
2 филии бял хляб
2 с. л. дижонска горчица
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени картофи с хрупкави трохи
Картофите се обелват и във всеки се правят напречни прорези през 3–4 мм, но не до края.
2
Печени картофи с хрупкави трохи 2
Слагат се в застлана с хартия за печене тава, посоляват се, поръсват се с 30 мл зехтин и се пекат около 1 час и 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
3
Печени картофи с хрупкави трохи 3
Хлябът се смила в блендер и се смесва с останалия зехтин и сол на вкус.
4
Печени картофи с хрупкави трохи 4
Картофите се изваждат от фурната и се намазват с горчицата.
5
Печени картофи с хрупкави трохи 5
Поръсват се с трохите и се пекат още 10 минути, докато се зачервят.
6
Печени картофи с хрупкави трохи 6
Сервират се с гарнитура по желание – мариновано цвекло, туршия, запечен лук и др.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2016
Много вкусно, но трябва да внимавате, колко време печете картофите. Зависи много от сорта им.
7.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2015
Страхотни!
6.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2015
И на мен ми се получиха много добре.
5.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2015
Харесаха ми! Като изстинат определено са по-вкусни !
4.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2015
супер :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: