Печени картофи с фондю "Дунавия"

Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2005
Печени картофи с фондю
 
Необходими продукти:
1/2 кг картофи
олио
300 г сирене „Дунавия“
20-30 г масло
1 скилидка чесън
1/2 в. ч. бяло вино
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. самардала
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. сминдух
1/4 ч. л. кимион
50-60 г маслини без костилки
1 печена червена чушка
1 скилидка чесън
2 клонки копър
2 клонки магданоз
7-8 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Печени картофи с фондю
Измитите и подсушени картофи се поставят в тава и се поливат с олио (намасляват се добре). Пекат се в предварително загрята фурна. Когато се запекат от едната страна, се обръщат, за да се запекат и от другата.
2
Печени картофи с фондю
Маслото се разтопява в тиган, поставя се скилидката чесън, налива се виното и се изчаква да заври. След това чесънът се маха, добавят се сиренето, червеният пипер, самардалата, чубрицата, кимионът и сминдухът. Бърка се, докато сиренето се разтопи.
3
Печени картофи с фондю
Дипът се приготвя, като нарязаните надребно маслини и чушка, смачканата скилидка чесън, зехтинът, наситнените копър и магданоз се смесват в купа.
4
Печени картофи с фондю
Изпечените картофи се нарязват на едри парчета (осминки). Сервира се, като всяка картофена осминка се потапя във фондюто и се гарнира с дипа. (Тъй като фондюто трябва да се поддържа горещо, може да се изсипе в предварително загрята порцеланова купичка.)
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: