Печени есенни зеленчуци на кора

Свежи зеленчуци, сготвени и поднесени със сирене и малко вкусен хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г бяло брашно
1 с. л. ябълков оцет
150 мл топла вода
50 г краве масло
сол на вкус

за гарниране:
3 яйца (размер L)
400 г краве сирене
1 връзка магданоз
1 патладжан
2 малки тиквички
4 печени червени чушки (избушени предварително)
2 скилидки чесън
2 домата
100 г маслини „Каламата“ без костилки
60 мл зехтин
зехтин за напръскване
магданоз за украса


Начин на приготвяне:
1
Печени есенни зеленчуци на кора
В купа се смесват брашното, водата, оцетът и сол на вкус и се замесва меко тесто. Оформя се на топка и се слага в купа, като се покрива. Оставя се да почине за 20 минути.
2
Печени есенни зеленчуци на кора 2
След това се разделя на 3 части, които се разточват на тънки правоъгълни кори върху набрашнен плод.
3
Печени есенни зеленчуци на кора 3
Поставят се една върху друга, като помежду им се намазва хубаво с разтопеното масло. Прехвърля се с помощта на точилката в широка тава. С масло се намазва добре и горната кора.
4
Печени есенни зеленчуци на кора 4
Пекат се за около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след това се изваждат и се охлаждат леко.
5
Печени есенни зеленчуци на кора 5
Патладжанът се обелва и се нарязва на кубчета. Посолява се и се оставя за 10 минути да се отцеди от горчивия сок. След това се измива, подсушава се и се запържва в 40 мл от зехтина, до златисто.
6
Печени есенни зеленчуци на кора 6
Патладжанът се отстранява от съда и на негово място в останалия зехтин се запържват нарязаните на малки кубчета тиквички и наситненият чесън.
7
Печени есенни зеленчуци на кора 7
Доматите се потапят в гореща вода, после се шокират в ледена и се обелват. Нарязват се на кубчета.
8
Печени есенни зеленчуци на кора 8
Когато зеленчуците на котлона леко омекнат, към тях се добавят нарязаните на кубчета червени чушки, нарязаните маслини и доматите.
9
Печени есенни зеленчуци на кора 9
Яйцата се разбиват и се добавя натрошеното сирене и наситненият магданоз. Разбърква се.
10
Печени есенни зеленчуци на кора 10
Охладените кори се обръщат и се намазват с яйчената смес и отгоре се разпределят зеленчуците.
11
Печени есенни зеленчуци на кора 11
Полива се леко със зехтин и се пече за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2013
Много вкусна, но и много завъртяана рецепта. Отне ми доста време докато я приготвя.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2013
Не би трябвало кората да е жилава, следващият път пробвай да я печеш малко по-дълго.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2013
Кората ми стана жилава, след като сложих зеленчуците :(
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: