Печени банички с риба и яйца

Тестени лодки с рибна плънка или пълнени хлебчета с филе от риба
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 25.03.2015
Печени банички с риба и яйца
 
Необходими продукти:
400 г брашно
3 с. л. краве масло
25-30 г жива мая
600 г филе от риба (по избор)
3 яйца
50 мл прясно мляко
1 с. л. галета
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Разтворете маята в топлото мляко. Пресейте брашното и добавете в него 1-2 щипки сол и 2 с. л. масло.
2
Изсипете шупналата в млякото мая и замесете тесто, което да не се лепи по пръстите. Оставете настрани да втаса.
3
Нарежете филето от риба на хапки (аз използвам 300 г сьомга и 300 г скумрия) и ги запържете в масло. Овкусете със сол и пипер.
4
Втасалото тесто разточете на кора с дебелина от около 1 см и изрежете кръгове, с помощта на чаша.
5
В средата на всеки кръг сложете по малко от рибната плънка и след това слепете краищата така, че най-отгоре да остане отвор (все едно че правите лодки от тесто). Подредете лодките в намазнена или застлана с хартия за печене тава.
6
Разбийте яйцата като си отделите един жълтък и го разбиете отделно. С лъжица сипете от яйчената смес в останалите отвори, поръсете отново със сол и черен пипер и завършете с трохи галета.
7
Намажете хлебчетата с разбития жълтък, за да станат лъскави и печете 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: