Печена ябълка в медальон от тиква

Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2010
Печена ябълка в медальон от тиква
 
Необходими продукти:
5 ябълки
1 ч. ч. захар
1/2–1 ч. л. канела
50–100 г краве масло
1 тиква (цигулка)
3 с. л. захар
2 пакетчета ванилия
30 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Ябълките внимателно се издълбават, като семките им се махат. Целта е в средата да се получи отвор. Една от ябълките се обелва и се нарязва на ситни кубчета. С тях от едната страна се запушва всяка от останалите почистени ябълки.
2
В купичка се смесват захарта и канелата. С тази смес се запълва сърцевината на ябълките, отворът се запушва със ситно нарязаните кубчета и плодовете се подреждат в тавичка.
3
Върху всяка ябълка се слага парченце масло, наливат се 1–2 пръста вода, покрива се с фолио и се пече около 30 минути в умерена фурна на температура 180 градуса.
4
Медальонът от тиква се приготвя, като ванилията се сипва в тавата и на дъното й се налива около 1 пръст вода. Отрязват се три кръгчета с дебелина един пръст от шийката на тиквата, слага се по малко масло и се поставят в тава за печене. Всяко от тях се поръсва с лъжица захар.
5
Запича се за около 30–40 минути в умерена фурна на температура 180 градуса.
6
Сервира се, като се слага медальонът от тиква, върху него – изпечената ябълка, и всичко се полива с ваниловия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: