Печена тиква със заливка по велинградски

Гост: Айше Юрукова
Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2008
Печена тиква със заливка по велинградски
 
Необходими продукти:
500 г тиква
200 г захар
300 мл прясно мляко
3 яйца
1 капсула ванилова есенция
канела за поръсване
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Печена тиква със заливка по велинградски
Тиквата се сварява, нарязва се на кубчета и се поставя в намаслена тава.
2
Печена тиква със заливка по велинградски 2
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията.
3
Печена тиква със заливка по велинградски 3
Добавят се прясното мляко и канелата.
4
Печена тиква със заливка по велинградски 4
Получената смес се прецежда през гевгир върху тиквата и се пече 30 минути във фурна на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2015
Чудесна рецепта! С някои промени като сложих съвсем малко ванилия, за да се запази основно вкуса на тиквата. Също така сложих половин доза захар+2 с.л. сироп от Агава, предполагам че може да се направи и изцяло без захар. Допълнително прибавих сусам в заливката и се получи много добре! Поздрави
1.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2014
чудна бабина рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: