Печена супа с домати и хляб

Тя е вдъхновение за тези, които обичат да се наслаждават продължително на съботния или неделния обяд
Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бутилки доматен сос (680 г всяка)
250 г пушен кашкавал
2 френски багети
1 глава лук
2 скилидки чесън
1,2 л вода
3 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
1 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. суха мащерка
1 ч. л. суха майорана
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печена супа с домати и хляб

Лукът и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в сгорещеното масло, докато омекнат леко.

 


2
Печена супа с домати и хляб 2

След това се прибавя брашното, запържва се за кратко, ароматизира се с мащерката, ригана и майораната, добавя се и доматеният концентрат.

 


3
Печена супа с домати и хляб 3

Налива се малко от водата, разбърква се, за да не се образуват бучки и тогава се налива останалата вода.

 


4
Печена супа с домати и хляб 4

Сипват се доматите, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя на котлона за 10 минути.

 


5
Печена супа с домати и хляб 5

Багетата се нарязва на филии с дебелина 1 см и се изпичат в тостер. Кашкавалът се настъргва на ситно ренде.

 


6
Печена супа с домати и хляб 6

В огнеупорни купички се слагат по една-две филийки препечен хляб, поръсва се с кашкавала и се сипва от супата.

 


7
Печена супа с домати и хляб 7

Завършва се с хляб и кашкавал.

 


8
Печена супа с домати и хляб 8

Така подготвените купички се пекат в загрята на 220 градуса фурна, без вентилатор, докато се зачерви кашкавалът, за около 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: