Печена скумрия с моркови и маслини

Интересно предложение за любителите на рибата
Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 големи скумрии (около 1 кг)
400 г моркови
100 г зелени маслини без костилки
2 скилидки чесън
30 мл зехтин
2 с. л. ретро горчица
1/2 лимон
2 дафинови листа
2 стръка копър
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Печена скумрия с моркови и маслини

Скумрията се филетира и се почиства от дребните костици, кожата не се отстранява.

 


2
Печена скумрия с моркови и маслини 2

Морковите се настъргват на ренде и се запържват в зехтина, заедно с наситнения чесън и нарязаните на шайби маслини. Дафиновите листа се стриват и се прибавя към продуктите в тигана. Добавят се горчицата, сол и черен пипер.

 


3
Печена скумрия с моркови и маслини 3

Върху кожата на всяко филе се правят по три диагонални прореза, след което се овкусява със сол и черен пипер.

 


4
Печена скумрия с моркови и маслини 4

Ароматната  смес се разпределя върху две от филетата, отгоре се покрива с другите две, като кожата трябва да е отгоре.

 


5
Печена скумрия с моркови и маслини 5

Завързват се с конец  на две места. Поставят се в тава с пераментова хартия, поливат се със зехтин и се пекат в  загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути.

 


6
Печена скумрия с моркови и маслини 6

Поднася се с резени лимон и стръкчета копър.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2015
Много ни хареса , Благодаря
1.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2014
и тази \"Печена скумрия с моркови и маслини\" ще опитаме!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: