Печена патица

С портокал, розмарин и мащерка
Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2011
Печена патица
 
Необходими продукти:
1 патица
1 портокал
1 стрък розмарин
1 стрък мащерка
1 ч. л. черен пипер
2 с. л. захар
3–4 пакетчета черен чай
1 с. л. мед
1 с. л. морска сол
3 ч. ч. вода


Начин на приготвяне:
1
Печена патица

Патицата се слага в подходящ съд с гърдите на горе и кожата й се отделя с пръсти от месото.

 

 


2
Печена патица 2

Залива се със сока от портокал, а корите се слагат под кожата.


3
Печена патица 3

В купа се смесват розмарина, мащерката, солта и пипера. Патицата се овкусява и се оставя в хладилник минимум за 2–3 часа (най-добре за 1 нощ). После се завръзват краката й, а крилата се пришиват към тялото.


4
Печена патица 4

В съд за готвене на пара се слагат 1 с. л. от  захарта, чаят и водата.

 


5
Печена патица 5

Отгоре се слага сито чинията и в нея патицата. Оставя се да се готви на пара за 30 минути. По този начин месото се ароматизира и се съкращава времето за печене.


6
Печена патица 6

След това патицата се слага в тава със скара. Маже се с меда и останалата захар и се пече в загрята на 140 градуса фурна за 2 часа и 30 минути, покрита с фолио. Накрая то може да се махне, за да има месото хубава коричка.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2024
Лесно и много вкусно. Добавих и гарнитура черен ориз! Бон Апети!
6.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2017
Стана много вкусна и ароматна.
5.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2016
Вече на парчета...
4.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2015
Рецептата е много добра, винаги ще я ползвам за готвене на патица!
3.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2015
Много добра рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: