Печена „Аляска“ с малиново сорбе

Красиво сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 16.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
130 г бял шоколад
100 г краве масло
100 г брашно
70 г пудра захар
100 мл прясно мляко
1 яйце
1 ч. л. бакпулвер

за белтъците:
150 г захар
3 белтъка
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Печена „Аляска“ с малиново сорбе
Шоколадът и маслото за блата се разтопяват на водна баня, като се налива и прясното мляко. Разбърква се добре и се дърпа от котлона.
2
Печена „Аляска“ с малиново сорбе 2
Прибавя се яйцето, разбърква се, сипват се брашното, пудрата захар и бакпулверът и отново се разбърква.
3
Печена „Аляска“ с малиново сорбе 3
Тестото се прехвърля в тава, предварително намазана с масло и поръсена с брашно.
4
Печена „Аляска“ с малиново сорбе 4
Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 20 минути.
5
Печена „Аляска“ с малиново сорбе 5
Оставя се да се охлади и след това от него, с помощта на ринг, се изрязват кръгове. Ако са прекалено дебели, се разполовяват.
6
Печена „Аляска“ с малиново сорбе 6
Белтъците, ванилията и захарта се разбиват в купа, докато се получи сняг. Прехвърля се в пош.
7
Печена „Аляска“ с малиново сорбе 7
С лъжица за сладолед се загребва от малиновото сорбе и топката се поставя върху кръг от тестото.
8
Печена „Аляска“ с малиново сорбе 8
С помощта на поша белтъкът се разпределя отгоре, така че да покрие сорбето и основата.
9
Печена „Аляска“ с малиново сорбе 9
Кората от белтъци се карамелизира с горелка.
10
Печена „Аляска“ с малиново сорбе 10
Преди поднасяне по желание се напръсква с портокалов ликьор и се фламбира.


Съвет:
Изрезките от блата може да използвате за скалички или друг десерт.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2017
Емилия, ние си го приготвяме сами. Рецептата може да намериш в сайта ни (Малиново сорбе с лайм)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.07.2017
От къде мога да намеря малиново сорбе ? Благодаря предварително за отговора !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: