Печен заек

ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.05.2010
Печен заек
 
Необходими продукти:
1 заек (около 5 кг)
500 мл оцет
1 с. л. майорана
1 с. л. бял риган
1 с. л. мащерка - 1 с.л.
3-4 дафинови листа
сол на вкус
2 чушки
5 л негъст доматен сок
20 скилидки чесън
3-4 с. л. олио
1 ч. л. мед
4 твърдо сварени яйца


Начин на приготвяне:
1
Заекът се нарязва на парчета.
2
Всички съставки за маринатата се смесват, заешкото се поставя вътре. Съдът се завива с фолио, слага се в хладилник и се оставя да престои 24 ч. Парчетата месо се изваждат и се измиват добре под течаща вода.
3
Правят се прорези с остър нож, в които се вмъкват скилидките чесън (шпиковат се - на парче месо - по 2 бр.). Нареждат се в тавата за печене и се заливат с доматения сок, меда, нарязаните чушки и мазнината. Затваря се тавата с фолио и се оставя да се пече - първо на 200 градуса, докато заври, след което фурната се намалява на 150 градуса и пече около 2,5 ч.  Отстранява се фолиото и в тавата трябва да е останал съвсем тънък слой сос.

Сервират се парчетата заек с по 2-3 лъж. от соса и нарязаните сварени яйца.

Вкусно е както топло, така и студено сервирано.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
6те го опитам много оби4ам заекл.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: