Печен заек със зеле и домати

Източник: Анжелика
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.06.2014
Печен заек със зеле и домати
 
Необходими продукти:
2 кг зеле
1 бр. заек (около 1.5 кг)
400 г домати
1 бр. дафинов лист


Начин на приготвяне:
1
Нарежете заека на порции. Загрейте 2/3 от олиото и запържете порциите заешко месо от всички страни до златисто.
2
Почистете зелето и го нарежете на тънки ивици. Леко го намачкайте със сол.


3
Когато заешкото месо се запържи, добавете зелето и задушавайте на тих огън под похлупак до омекването на зеленчука. Паралелно с това загрейте останалото олио и запържете последователно лукът, ситно нарязаният чесън и морковите. Когато омекнат, ги добавете към заека и зелето и продължавайте да задушавате, като може от време на време да добавяте по малко гореща вода.


4
Последно се добавят настърганите и почистени домати. Ястието се овкусява с подправки и се задушава около 40 минути до омекване на заешкото. След това се прехвърля в тава и се запича за кратко в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднася се топло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


285 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: