Печен свински врат със зеленчуци

Апетитно, богато основно
Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,8 кг свински врат с кост (цяло парче)
300 мл телешки бульон
300 мл червено вино
3 скилидки чесън
2 глави лук
2 моркова
2 дафинови листа
2 с. л. морска сол
1 с. л. олио
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган

за гарнитурата:
800 г моркови
200 г замразен грах
50 г краве масло
4 картофа
1 глава чесън
1/2 връзка копър
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печен свински врат със зеленчуци
Чесънът се стрива на паста в хаванче заедно с морската сол.
2
Печен свински врат със зеленчуци 2
Добавят се смленият черен пипер, риганът и червеният пипер. Налива се и олио и се разбърква, за да се получи паста.
3
Печен свински врат със зеленчуци 3
Месото се поставя в тава и се натрива с пастата.
4
Печен свински врат със зеленчуци 4
Лукът и морковите се обелват, режат се на едро и се слагат в тавата. Наливат се бульонът и виното и се пускат дафиновите листа.
5
Печен свински врат със зеленчуци 5
Пече се 30–40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това температурата се намалява на 140 градуса и ястието се допича за 2–3 часа, покрито с алуминиево фолио.
6
Печен свински врат със зеленчуци 6
Месото се изважда, а сосът се прецежда и се редуцира.
7
Печен свински врат със зеленчуци 7
Морковите за гарнитурата се белят и се слагат в тава, заедно с добре измитите, но необелени картофи и главата чесън. Овкусяват се със сол и черен пипер и се залива с олио. Пекат се на 140 градуса за 2 часа заедно с месото.
8
Печен свински врат със зеленчуци 8
Когато зеленчуците са готови, картофите се натрошават.
9
Печен свински врат със зеленчуци 9
Морковите се режат на кубчета, а чесънът се изстисква.
10
Печен свински врат със зеленчуци 10
Грахът се бланшира в подсолена вода и се отцежда.
11
Печен свински врат със зеленчуци 11
Зеленчуците се смесват в голяма купа.
12
Печен свински врат със зеленчуци 12
Прибавят се маслото, нарязаният копър и сол на вкус. Разбърква се, докато маслото се разтопи.
13
Печен свински врат със зеленчуци 13
Месото се поднася с гарнитурата и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2024
Много крехко става месото и с тези подправки е 10/10. Ще се готви по-често
10.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2021
Сочно месо с вкусни зеленчуци. Какво повече да иска човек. Наслада.
9.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2021
Направих го за Нова година - без дафиновия лист, защото не ми се връзваше... . Стана сочно и много вкусно
8.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2017
Много вкусно стана. Благодаря Ви, Бон апети! Благодарение на Вас хора като мен, които не могат да готвят, успяват да сложат вкуснотии на масата. Много бих се радвала, ако в сайта имаше опция директно да се избира коя страница от рецептите да се отвори, а не да трябва да минаваш през всички последователно.
7.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2017
!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: