Печен свински врат на сол

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 02.05.2018
Печен свински врат на сол
Печен свински врат на сол
Печен свински врат на сол
 
Необходими продукти:
600 г свински врат (цяло парче)
1 кг морска сол
черен пипер на вкус

за гарнитурата:
600 г пресни картофи
олио
мащерка, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинският врат се поръсва с черен пипер. В тава се слага половината морска сол. Върху нея се поставя месото. Месото се покрива с останалата сол и в него се поставя готварски термометър.
2
Тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пече се, докато температурата на месото достигне 85 градуса.
3
Свинският врат се изважда от фурната и се покрива с алуминиево фолио, да почине за около 30 минути. След това се нарязва на тънки филии и се поднася със свежа салата или с печени на фурна картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: