Печен сом със средиземноморски сос

Източник: Eleonora
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.12.2012
Печен сом със средиземноморски сос
 
Необходими продукти:
4 бр. филе от сом
1 голям буркан консервирани белени домати
5 с. л. бели стафиди
50 г нарязани зелени маслини
1 бр. лайм
2 бр. скилидки чесън
50 мл зехтин
1 щипка мащерка
1 ч. л. риган
1 с. л. кафява захар
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1

Овкусяваме филетата със сол, бял пипер и сока от лайм.

 


2

В голям тиган  слагаме зехтина и запържваме скилидките чесън.


3

Добавяме доматите от консерва като ги смачкваме с ръка.


4

Добавяме стафидите, маслините, мащерката, ригана и кафявата захар и сол на вкус. Бъркаме докато се сгъсти соса.


5

Поставяме филетата в намазнена със зехтин тавичка, поливаме ги със соса и покриваме тавичката с алуминиево фолио. Печем 15 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса с вентилатор.


6

Сервираме филето в голяма порционна чиния като поливаме със сос отгоре.


7

По желание може да гарнирате със сварен на пара жасминов ориз.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: