Печен крем с палачинки и горски плодове

Интересен плодов крем с аромат на канела, ванилия и джинджифил
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2021
Печен крем с палачинки и горски плодове
 
Необходими продукти:
6 яйца (размер L)
500 мл прясно мляко
10 с. л. захар
2 с. л. брашно
1 ванилия
1 щипка канела
250 г замразени горски плодове (микс)
100 мл червено вино
5 готови палачинки

за соса:
250 г замразени горски плодове (микс)
4 с. л. захар
1/2 ч. л. сух джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Печен крем с палачинки и горски плодове

Плодовете за крема се слагат в касерола с 5 с. л. от захарта, виното и канелата и се оставят на огъня, докато захарта се разтопи.

 


2
Печен крем с палачинки и горски плодове 2

Млякото се загрява с останалата захар и ванилията, докато се разтопи захарта.

 


3
Печен крем с палачинки и горски плодове 3

Яйцата се разбиват и към тях се добавя брашното. Разбърква се, налива се млякото и се слагат плодовете.

 


4
Печен крем с палачинки и горски плодове 4

Палачинките се нарязват на лентички и се разпределят на дъното на 6 големи купички за брюле.

 


5
Печен крем с палачинки и горски плодове 5

Заливат се с плодовата смес. Слагат се в две тави, на дъното на които има кърпи, налива се студена вода и се пекат на водна баня в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. След това се изваждат от водата и се оставят да се охлядят поне за 1 час в хладилник.

 


6
Печен крем с палачинки и горски плодове 6

Плодовете за соса се сипват в касерола със захарта и джинджифила. Оставят се на слаб огън, докато сосът се уплътни – около 30 минути. Десертът се сервира със соса.


 




Съвет: Вместо палачинки, може да използвате сварени макарони или юфка.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2015
Получиха ми се малко с остър вкус от виното предполагам. Аз също не съм слагала кърпа при проготвянето им, както е написала Станислава. Ако знаех, че ще трупам точки имайки снимки щях да ги снимам. ((:
2.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
Направих десерта във формички за крем карамел - от металните, тъй като нямам керамични, също така вместо с кърпа, просто запълних тавичката с вода (както при приготвянето на крем карамел) и пак се получи. Много лек и приятен вкус, леко кисел заради плодовете може би, но наистина лек и приятен десерт
1.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2013
Спрях се на тази рецепта защото разполагах с всички продукти,най-вече отворено червено вино.Моят вариянт беше в една квадратна керамична тавичка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: