Печен качамак с две сирена

Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2005
Печен качамак с две сирена
 
Необходими продукти:
1/2 пакет готов качамак
100-150 г синьо сирене
100-150 г кашкавал
50-60 г лук
1 буркан стерилизирани домати
3 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
1 дафинов лист
1 щипка захар
4 с. л. олио
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Печен качамак с две сирена
Качамакът се изсипва в кипяща, подсолена вода и се вари, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. След това се изсипва в намазнена тавичка. Когато стегне, се изважда и се разрязва на ромбчета с помощта на конец.
2
Печен качамак с две сирена 2
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 30 секунди в предварително загрятото олио.
3
Печен качамак с две сирена 3
Доматите се добавят при запържените лук и чесън. Поръсва се със сол и захар, ароматизира се с дафинов лист и къкри 15 минути. След това дафиновият лист се изважда, слагат се магданоз и босилек и сосът се пюрира.
4
Печен качамак с две сирена 4
В йенски съд се налива част от соса, нареждат се ромбчетата качамак и се поливат с останалия сос. Настъргват се кашкавал и синьо сирене. Ястието се запича в предварително загрята на горно печене фурна, докато кашкавалът и сиренето се зачервят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2015
Тази рецепта я правих преди време, още не бях регистрирана тук. Получи се много добре, макар че отново правих леки промени.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: