Печен джолан на фурна в ресторантски стил

Вкусен, ароматен и засищащ печен джолан
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 24.12.2024
Печен джолан на фурна в ресторантски стил
 
Необходими продукти:
4 бр. свински джолана
(ако големината на един джолан е около 500-600 г)
150 мл бяло вино
1 ч.ч. вода
15 с.л. соев сос
15 с.л. олио
6 щипки черен пипер на зърна
4 с.л. червен пипер
4 глави чесън
3 ч.л. смлян черен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
С остър нож се шпикова месото - правят се отвори, в които се слагат по 2 скилидки чесън и зърна черен пипер.
2
В тавата, в която ще печете джоланите, сложете олиото, соевия сос, смляния черен пипер, смачкани 2 скилидки чесън, червения пипер, бялото вино и сол на вкус.
3
Разбърквайте добре всички съставки и поставете джоланите вътре в тавата. Овалайте ги добре със сместа в тавата. Прибавете водата.
4
Покрийте тавата с фолио за печене.
5
Печете в предварително загрята на 250 ° фурна за 1 час, след което намалете температурата на 180 ° и продължете да печете до 3 часа.
6
При нужда се долива още гореща вода в тавата при печените свински джолани. С лъжица може да се вземе от соса и да се поливат.
7
Преди да стане готово ястието, трябва да се пече поне 15 минути без фолио на 180 градуса в фурната.
8
Трябва да се внимава при сервиране, защото печените джолани на фурна могат лесно да разпаднат от кокала.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: