Печен чипс от моркови

Интересна идея за хрупане
Източник: Бон Апети
Дата: 03.02.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 големи моркова
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане

за соса:
100 г цедено кисело мляко
100 г заквасена сметана
50 г майонеза
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
2 с. л. зехтин
1/4 ч. л. кимион на зърна
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печен чипс от моркови
Морковите се обелват и с помощта на белачка, от тях се оформят широки ленти. Поставят се в купа, заливат се със зехтин, подправят се със сол и черен пипер, и се разбъркват.
2
Печен чипс от моркови 2
Лентите се подреждат в тави, застлани с хартия за печене. Пекат се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор – за около 8 минути до златисто.
3
Печен чипс от моркови 3
Изваждат се от тавата и се подреждат върху решетка, за да се охладят за 2–3 минути.
4
Печен чипс от моркови 4
Чесънът се стрива на паста, а магданозът се наситнява. Разбъркват се в киселото мляко, заедно със сметаната и майонезата. Сосът се овкусява с лимонов сок, сол и черен пипер.
5
Печен чипс от моркови 5
Кимионът се запържва в 2 с. л. зехтин.
6
Печен чипс от моркови 6
Изсипва се в соса и леко се разбърква. Морковите се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2024
Въпреки ,е морковите станаха меки ,беше вкусно и всичко се изяде .
2.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2019
Здравейте! Това обикновено се случва, ако парчетата моркови не са нарязани на еднакви парчета (някои са по-дебели от другите) и/или, ако фурната не пече равномерно.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2019
Направих всичко по дадения начин. Сосът стана превъзходен, но някои от морковите ми останаха меки. Възможно ли е да съм прекалила със зехтина или бъркам някъде другаде?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: