Печен боб с бекон, свински гърди и чоризо

Много ароматен и леко пикантен
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви червен боб (по 400 г)
200 г пушен бекон
500 г пушени свински гърди с кост
250 г пушена наденица „Чоризо“
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
2 глави лук
4 скилидки чесън
1 люта чушка „Пеперончини“
2 филии хляб
60 мл червен винен оцет
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. кимион на зърна
2 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печен боб с бекон, свински гърди и чоризо

Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в сух съд. Прибавя се чоризото, нарязано на шайби. Щом се запържи и то, се изваждат в купа.

 


2
Печен боб с бекон, свински гърди и чоризо 2

Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът – на шайби и се запържват в отделилата се от бекона и чоризото мазнина.

 


3
Печен боб с бекон, свински гърди и чоризо 3

Бобът от едната консерва се пасира. Корианърът, кимионът и перерончиното се стриват в хаванче. Подправките се сипват в съда при лука и чесъна и се оставят леко да се запържат. Слагат се доматите, половината от захрта, сол и черен пипер. Разбърква се и се налива оцетът. Оставя се за 15 минути на огъня, като през това време се налива 1 ч. ч. вода и се поръсва останалата захар.

 

 

 


4
Печен боб с бекон, свински гърди и чоризо 4

Съдът се сваля от огъня, сипва се пюрето от боб, както и бобът от втората косерва, заедно с течността, връщат се беконът и чоризото.

 

 


5
Печен боб с бекон, свински гърди и чоризо 5

Ястието се пресипва в тава, отгоре се подреждат свинските гърди и се  поръсват смлените филии хляб.

 


6
Печен боб с бекон, свински гърди и чоризо 6

Пече се за 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2020
Нетрадиционно за моето семейство, но много вкусно ястие! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: