Печен агнешки врат с марсала и салвия

Тук агнешкото чудесно си партнира с вкуса на марсалата и аромата на чесън и розмарин
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2012
Печен агнешки врат с марсала и салвия
 
Необходими продукти:
1,2 кг агнешки врат (2 броя)
1 глава лук
1/2 глава чесън
60 г доматено пюре
50 мл десертно вино „Mарсала”
100 мл телешки бульон
50 г краве масло
50 мл зехтин
1/2 връзка салвия
1 ч. л. опушен червен пипер
2–3 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печен агнешки врат с марсала и салвия

Агнешкият врат се реже през 2–3 см до прешлена, за да поеме по-добре подправките и след като се изпече ще се раздели по-лесно на отделни парчета. Овкусява се със сол, лют и черен пипер и се намазва с разрязаната наполовина глава чесън.

 


2
Печен агнешки врат с марсала и салвия 2

Зехтинът и маслото се загряват в тиган и се слагат скилидките от половината глава чесън, салвията, розмаринът и лукът, разрязан на четири.

 


3
Печен агнешки врат с марсала и салвия 3

Добавя се месото и се запържва добре от всички страни.

 


4
Печен агнешки врат с марсала и салвия 4

Деглазира се с марсалата и се налива бульонът, в който е разтворено доматеното пюре. Похлупва се и се пече в загрята на 140 градуса фурна, с вентилатор, за 2 часа и 30 минути.

 


5
Печен агнешки врат с марсала и салвия 5

После месото се нарязва и се поднася със соса от печенето и гарнитура по избор.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: