Печен агнешки бут

Крехко и вкусно с интересна гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут
1 глава лук
1 морков
1 корен пащърнак
150 г сланина
2 с. л. свинска мас
200 мл бира
2 с. л. подправка микс за агнешко месо

за гарниране:
250 г паста пене ригате
100 г бейби спанак
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 стрък джоджен
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печен агнешки бут
Направете прорези в месото и хубаво го намажете със зехтин. Натрийте го с ароматната подправка за агнешко.
2
Печен агнешки бут  2
Обелете лука, моркова и пащърнака. Нарежете ги на кубчета.
3
Печен агнешки бут  3
В дълбока тава сложете бута и зеленчуците. Налейте бирата. Покрийте месото с тънки резени сланина. Добавете маста и налейте малко вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио.
4
Печен агнешки бут  4
Загрейте фурната на 150 градуса и сложете ястието да се пече за 4 часа. След това махнете фолиото и запечете на 180 градуса, докато се образува хубава коричка.
5
Печен агнешки бут  5
Извадете месото от тавата и го оставете да почине. Прецедете соса от печенето и го редуцирайте на умерен огън.
6
Печен агнешки бут  6
Сварете пастата в подсолена вода до степен ал денте. Отцедете я и я изсипете в голяма купа със спанака. Налейте зехтина и разбъркайте - спанакът ще омекне от топлината на пастата.
7
Печен агнешки бут  7
Стрийте чесъна на паста с малко сол, накълцайте джоджена и ги сложете в купата със спанака. Разбъркайте.
8
Печен агнешки бут  8
Поднесете месото със соса и гарнитурата.

Съвет:
В микса за агнешко има джоджен, чесън, лук, захар и сол.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


242 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: