Пазарджишки чомлек

Чомлек означава глинено гърне, затова някои ястия, приготвени в глинени съдове, носят това име.
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 13.12.2013
Пазарджишки чомлек
 
Необходими продукти:
800 г телешки гърди
1 кг лук
8 глави чесън
15 зърна черен пипер
1 кафена лъжичка смлян черен пипер
1 кафена лъжичка смлян кимион
0.5 ч. ч. олио
1 ч. ч. бяло вино
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на парчета, лукът на едри резени. Чесъна се почиства от горните люспи, изрязват се брадичките и се слагат целите глави. Продуктите се подреждат в голям глинен съд. Добавят се подправките, олиото, виното, заливат се с 1 чаена чаша вода. Посолява се. Разбърква се, похлупва се и капакът на съда се замазва с тесто (замесете тестото от брашно и вода, като съобразите количеството спрямо големината на съда). След завиране на ястието, го оставяме да къкри на слаб огън за 2 часа. Ястието се поднася топло.
2
Това е оригиналната рецепта. През зимата, аз я приготвям по-различно - със свински гърди, които след като нарежа на парчета и осоля, овалвам в брашно и запържвам (запечатвам) до златисто в тигана. Чесънът го почиствам и скилидките ги оставам цели. По-нататък рецептата е същата (виж снимката).
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
нещо за ве4еря
1.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2013
Вашите рецепти са прекрасни,очаквам с нетърпение следващите!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: