Паят на Джако

Едва ли самият той го е приготвял, но със сигурност се е наслаждавал на приятния му вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 25.08.2011
Паят на Джако
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
90 г пудра захар
1 яйце
125 г краве масло
1 щипка сол

за плънката:
800 г сладки картофи батати (или тиква)
100 г краве масло
100 мл прясно мляко
1 ч. л. индийско орехче
1 ч. л. канела
1 ванилия
сокът от 1/2 портокал
3 яйца
100 г захар
100 г орехови ядки


Начин на приготвяне:
1
Паят на Джако

Всички продукти за тестото се поставят в купата на кухненски робот и се разбиват добре. Тестото се покрива с фолио и се оставя в хладилник да стегне.


2
Паят на Джако 2

Бататите се сваряват и се намачкват.


3
Паят на Джако 3

Към тях се прибавят маслото, прясното мляко, леко затоплено, индийското орехче, канелата, ванилията и сокът от половин портокал. 


4
Паят на Джако 4

Яйцата се разбиват със захарта с помощта на миксер и се прибавят към плънката.


5
Паят на Джако 5

Тестото се разстила във форма за печене, като трябва да покрива и стените й.


6
Паят на Джако 6

Отгоре се разстила плънката. Подреждат се и ореховите ядки. Паят се пече 10 минути в предварително загрята на 205 градуса фурна и още 40 минути на 190 градуса.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2015
Чудесен е! И много лесен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: