Пай със спагети

Апетитен и ароматен
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г тънки спагети
400 г кайма смес
400 г домати на кубчета (от консерва)
200 г печурки
200 г кашкавал
100 г сирене „Пармезан“
100 г печени чушки
3 яйца
1 глава лук
1 скилидка чесън
60 мл зехтин
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пай със спагети
Спагетите се начупват и се сваряват в подсолена вода, до готовност.
2
Пай със спагети 2
Яйцата се разбиват с малко сол.
3
Пай със спагети 3
Пастата се отцежда и се разбърква с настъргания кашкавал и яйцата.
4
Пай със спагети 4
Изсипват се във форма за пай с диаметър 26 см, като се разпределят по дъното и стените и се притискат много добре, за да се получи нещо като гнездо, в което да се сложи плънката.
5
Пай със спагети 5
В 40 мл от зехтина се запържват наситнените лук и чесън. Щом омекнат, към тях се добавя каймата и се запържва много добре, докато придобие златистокафяв цвят.
6
Пай със спагети 6
Наливат се доматите, овкусява се с риган, сол и черен пипер и се готви на слаб огън 10 минути.
7
Пай със спагети 7
В останалия зехтин се сотират почистените и нарязани гъби.
8
Пай със спагети 8
Прибавят се и червените чушки, нарязани на ивички, посолява се и след около 5 минути се дърпа от огъня.
9
Пай със спагети 9
Върху спагетите се излива соса с кайма, отгоре се слагат зеленчуците.
10
Пай със спагети 10
Паят се поръсва с настърган пармезан и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 20 минути.
11
Пай със спагети 11
Поднася се леко охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2017
Много хубава рецепта,страхотно е.
2.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Стана вкусно, но и доста мазен. Може би от каймата.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2015
Спагетите в рецептата идват малко в повече.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: