Пай с рикота и боровинки

Лятото е сезонът на плодовите десерти, а този е един от вкусните
Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г сирене „Рикота“
100 г захар
200 г бял шоколад
4 яйца
110 г краве масло
150 г замразени боровинки
кората от 1 портокал

за тестото:
400 г брашно
200 пудра захар
1 яйце
1 жълтък
200 г краве масло
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Пай с рикота и боровинки

В купа се сипват брашното, солта, захарта и маслото, нарязано на кубчета (размекнато на стайна температура).  Стрива се с ръце, до получаването на трохи. Добавят се яйцето и жълтъкът и се разбърква.

 


2
Пай с рикота и боровинки 2

Прехвърля се върху набрашнен плот и се размесва. Оформя се топка тесто, увива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника за 1 час.

 


3
Пай с рикота и боровинки 3

После леко се разточва и 1/3 от тестото се отделя и се оставя в хладилник.

 


4
Пай с рикота и боровинки 4

Останалото тесто се разточва на голям кръг и се слага във форма за кейк с махащо се дъно (26 см), като се покриват и стените до горе. Излишното над ръба се изрязва. Формата се слага в хладилник за 20 минути.

 


5
Пай с рикота и боровинки 5

В купа се разбива с миксер рикотата, заедно с маслото (трябва да е студено) и захарта за плънката. Добавя се шоколадът, разтопен в микровълнова фурна и отново се разбива.

 


6
Пай с рикота и боровинки 6

Прибавят се яйцата, едно по едно, като продължава да се разбива с миксер. Накрая се слагат настърганата кора от портокала и боровинките, и се разбърква.

 


7
Пай с рикота и боровинки 7

Плънката се сипва във формата с тестото.

 


8
Пай с рикота и боровинки 8

Отделеното тесто се разточва и се нарязва на тънки ленти. С тях се покрива плънката, като решетка. Тестото, което е залепено по стените на формата се прихлупва навътре.

 


9
Пай с рикота и боровинки 9

Паят се пече в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час и 15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
Вкусен и ефектен,получи се точно като в описанието !
2.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2014
ок
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2013
Много ми харесва. Особено как е направен отгоре с лентите тесто, страхотен е :))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


304 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: