Пай с наденица и картофено пюре

Вкусно предложение за семейния обяд – лесно и бързо, и едновременно апетитно и засищащо, за което по ваш вкус може да изберете между родопска, македонска или софийска наденица Аз ям!
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г наденица Аз ям!
200 г топено сирене
250 мл животинска сметана
50 г краве масло
2 скилидки чесън
черен пипер на вкус

за картофеното пюре:
1 кг стари картофи
300 мл прясно мляко
80 г краве масло
2 с. л. ретро горчица
4 стръка мащерка
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пай с наденица и картофено пюре
Наденицата се реже на шайби.
2
Пай с наденица и картофено пюре 2
Запържва се до златисто в сгорещеното масло и се смесва с накълцания чесън.
3
Пай с наденица и картофено пюре 3
Поръсва се с настъргано топено сирене и се овкусява с черен пипер.
4
Пай с наденица и картофено пюре 4
Налива се сметаната.
5
Пай с наденица и картофено пюре 5
Сместа се прехвърля в тава за печене.
6
Пай с наденица и картофено пюре 6
Картофите се обелват и се сваряват.
7
Пай с наденица и картофено пюре 7
Намачкват се с преса за картофи.
8
Пай с наденица и картофено пюре 8
Овкусяват се с накълцаната мащерка, горчицата, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус.
9
Пай с наденица и картофено пюре 9
Налива се млякото, добавя се разтопеното масло и се разбърква.

10
Пай с наденица и картофено пюре 10
Пюрето се разпределя върху наденицата и се заравнява.
11
Пай с наденица и картофено пюре 11
Ястието се пече около 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
12
Пай с наденица и картофено пюре 12
Изважда се от фурната, охлажда се за 15 минути и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: