Пай с кокос и лайм

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2010
Пай с кокос и лайм
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
4 с. л. масло
1/2 с. л. джинджифил
4 жълтъка
200 мл кокосово мляко
200 мл кондензирано мляко
1 пакетче желатин
сокът от 1 лайм
4 белтъка
3 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Джинджифилът, брашното и маслото се смесват в купа и се замесва тесто. Разстила се в тавичка и се пече 7–8 минути на 200 градуса. Оставя се да се охлади.
2
Жълтъците се разбиват с телена бъркалка, добавят се кокосовото и кондензирано мляко и се сгъстява на водна баня.
3
Желатинът се разтваря в 200 мл вода в микровълнова фурна за 3 минути, охлажда се и се добавя към лимоновия сок. Разбърква се и се сипва в млечно-яйчната смес. Разбива се добре, охлажда се и кремът се разпределя върху блата. Пече се 15–17 минути на 200 градуса.
4
Белтъците със захарта се разбиват на сняг и внимателно се разстилат върху пая. Пече се около 3 минути на 220 градуса, докато белтъците получат меден цвят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: