Пай с кайма и грах

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 05.09.2018
Пай с кайма и грах
Пай с кайма и грах
 
Необходими продукти:
3 кори за баница
(моите са големи и ги режа на парчета)
500 г кайма
400 г грах (от консерва)
200 мл готварска сметана
3 скилидки чесън
200 г сирене „Чедър“ (настъргано)
100 г сирене „Пармезан“ (настъргано)
листа мента
сол и черен пипер на вкус
зехтин


Начин на приготвяне:
1
В блендер се сипва 1/3 от граха, заедно с чесъна и част от ментата. Смила се на паста.
2
Подправя се със сол и черен пипер. Сипва се готварската сметана. Разбърква се добре и се получава рядък сос.

3
Каймата се запържва в малко зехтин, докато стане на трохи и си промени цвета. Овкусява се със сол, черен пипер и останалите листа мента, нарязани на ситно.
4
Дъното на тавата се намазва леко със сметаново-граховия сос. Слага се кора за баница, която се намазва със соса.
5
Отгоре се изсипва каймата, част от останалия грах и отгоре се посипва с настърганите сирена. Слага се нова кора, сос, кайма, грах, сирена и така, докато свършат продуктите.
6
Най-отгоре се слага кора, намазва се със сос и се поръсва с настъргани чедър и пармезан.

7
Паят се пече около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: