Пай с горски плодове

Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 г краве масло
190 г пудра захар
50 г бадеми
10 г бакпулвер (1 ч. л.)
60 мл прясно мляко
1 яйце
300 г замразени боровинки
300 г замразени малини
300 г замразени ягоди
300 г захар
100 г малиново нишесте
1 пакетче желатин
50 г замразени боровинки
50 г замразени малини
50 г замразени ягоди
4 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пай с горски плодове
В 400 мл вода се слагат 5–6 ягоди и захарта, оставя се да заври и се налива разтвореното в 100 мл вода нишесте. Бърка се, докато се сгъсти, прехвърля се в купа и се изсипват половината плодове.
2
Пай с горски плодове 2
Линцерово тесто се приготвя, като в кухненски робот се поставят маслото и пудрата захар, разбиват се на бавни обороти и се прибавят пресятото брашно, бакпулверът и смлените бадеми.
3
Пай с горски плодове 3
Разбърква се, така че маслото да поеме брашното, и се добавя яйцето. Бърка се, като се налива и прясното мляко. Полученото тесто се меси на ръка върху набрашнен плот и се оставя да почине в хладилник около 30 минути.
4
Пай с горски плодове 4
Стегналото тесто се разточва върху набрашнен плот и се поставя в предварително намазнена и набрашнена тава, като се покриват и стените. Разпределя се плънката и се пече 15 минути в загрята до 220–230 градуса фурна. Охлажда се и се поставят и останалите горски плодове за украсата.
5
Пай с горски плодове 5
Желатинът се оставя да набъбне в студена вода. Захарта се сипва в 250 мл вода, загрява се и след като се разтвори, се добавя желатинът. Слагат се 1–2 капки червена боя и се кипва.
6
Пай с горски плодове 6
След това сместа се охлажда, излива се върху горските плодове и се оставя да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: