Пай капучино

Наслада за всички сетива
Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
250 г брашно
120 г захар
110 г краве масло (студено)
1 яйце
1 с. л. инстантно кафе
1 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
1 щипка сол

за крема:
500 мл прясно мляко
60 мл кафе ликьор
120 г захар
40 г нишесте
5 жълтъка
2 с. л. инстантно кафе
1 ванилия

за гарниране:
300 мл животинска сметана
50 г захар
подсладено какао на прах


Начин на приготвяне:
1
Пай капучино
Брашното, захарта, ванилията, бакпулверът, солта и нарязаното на кубчета масло се смесват в купа и се претриват с пръсти, докато се получат трохи.
2
Пай капучино 2
Чуква се яйцето, добавя се разтвореното в 1 с. л. топла вода инстантно кафе, разбърква се добре и трохите се събират на топка.
3
Пай капучино 3
С тестото се покрива форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 24. Прибира се в хладилник да стегне.
4
Пай капучино 4
Кремът се приготвя като млякото и захарта се загряват.
5
Пай капучино 5
Жълтъците се смесват с ванилията, нишестето, ликьора и инстантното кафе.
6
Пай капучино 6
Постепенно и при непрекъснато разбиване се налива горещото мляко.
7
Пай капучино 7
Сместа се връща в касеролата и се вари при постоянно бъркане, докато се сгъсти. Прехвърля се в купа и се оставя да се охлади, като се покрива с прозрачно фолио, за да не се образува кора.
8
Пай капучино 8
След това се разбърква и се изсипва върху основата.
9
Пай капучино 9
Пече се около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
10
Пай капучино 10
Сметаната и захарта се разбиват.
11
Пай капучино 11
Готовият пай се гарнира със сметаната и се поръсва с какао на прах.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2021
Много вкусен сладкиш.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: