Патладжани с кисело мляко и джоджен

Източник: Бон Апети
Дата: 19.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана (500 г)
1 кофичка кисело мляко
10 листа джоджен
1 скилидка чесън
зелената част на 1 стрък пресен лук
2-3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Патладжани с кисело мляко и джоджен
Патладжаните се поставят в тава и се изпичат в силно сгорещена фурна. Щом се извадят, се похлупват, за да се задушат. Обелват се и се нарязват на малки парченца.
2
Патладжани с кисело мляко и джоджен 2
Нарязаните патладжани се поставят в купа, смесват се с киселото мляко и наситнения джоджен, налива се зехтинът, посолява се. Добавят се нарязаните наситно лук и чесън. Разбърква се добре.
3
Патладжани с кисело мляко и джоджен 3
Съвет: Предястието може да се поднесе в "купички" от издълбан домат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: