Патладжани, приготвени по антилски маниер

Изпържени на маслена баня и поднесени с леко пикантен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана
200-250 г царевично брашно
2 яйца
1 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за соса:
100 г краве сирене
60 г кисело мляко
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патладжани, приготвени по антилски маниер
Патладжаните се белят, посоляват се и се оставят 30-40 минути, за да се отцеди горчивата вода. Сваряват се, докато станат на пюре и се претриват през цедка или сито.
2
Патладжани, приготвени по антилски маниер 2
Прибавят се яйцата и се разбърква.
3
Патладжани, приготвени по антилски маниер 3
Сипва се царевичното брашно, овкусява се с червен пипер, сол и черен пипер и отново се разбърква.
4
Патладжани, приготвени по антилски маниер 4
С лъжица се гребва от сместа и се сипва в съда. Пържат се „бухтички“ на маслена баня и се отцеждат от излишната мазнина.
5
Патладжани, приготвени по антилски маниер 5
Всички продукти за соса се смилат в блендер.
6
Патладжани, приготвени по антилски маниер 6
Готовите бухтички се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2018
Напомня на фалафел...
3.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2015
Страхотни са !
2.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2014
+копр в сос=много хубаво
1.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2014
Великолепна рецепта !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: