Патладжани бюрек

Източник: Бон Апети
Дата: 24.06.2003
Патладжани бюрек
 
Необходими продукти:
1 кг патладжани
250 г сирене
2-3 стръка копър
1/2 домат
олио за пържене
брашно
1 яйце
галета


Начин на приготвяне:
1
Патладжани бюрек
Патладжаните се обелват, нарязват се на филии по дължина, посоляват се и се оставят да се изцедят от горчивия сок. След това се изплакват и се пекат на скара или барбекю по няколко минути от всяка страна, като се намазват с олио.
2
Патладжани бюрек 2
Доматът се нарязва на кубчета, към него се прибавят намачканото сирене и нарязаният надребно копър и се разбърква.
3
Патладжани бюрек 3
Филийките патладжан се слепват две по две с плънката и се овалват последователно в брашното, разбитото яйце и галетата.
4
Патладжани бюрек 4
В тиган се налива около 1 пръст олио, загрява се и в него се поставят слепените патладжани. Пържат се по 1-2 минути от всяка страна и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: