Патладжанени кулички

Чудесно предястие или лятно основно - изберете сами.
Източник: Звездица
ТИТЛА: Готвач
Дата: 07.07.2017
Патладжанени кулички
Патладжанени кулички
Патладжанени кулички
Патладжанени кулички
Патладжанени кулички
 
Необходими продукти:
2 патладжана (по-дълги и едри)
150 г галета (за овалване)
2/3 ч. ч. брашно (за овалване)
3 яйца размер М (или 2 яйца размер XL)
60 г сирене „Пармезан“
1/2 връзка босилек
2 стръка магданоз
100 мл зехтин „Помаче“ (за пържене)
4 домата
150 г пушена шунка (или бут на слайсове)
2 топки сирене „Моцарела“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се нарязват на кръгли резени с дебелина 1 см, посоляват се и се оставят за половин час, да се отцеди горчивият им сок. След това се измиват, отцеждат се добре и се подсушават с кухненска хартия.
2
В две чинии се слагат брашното и галетата за овалване.
3
В трета по-дълбока чиния се разбиват яйцата, като към тях се добавят ситно нарязаният магданоз, 2 наситнени листенца босилек и настърганият пармезан. Овкусява се с щипка сол и черен пипер и сместа се разбърква добре.
4
Подсушените резени патладжан се овалват последователно в брашното, после в яйцата с добавките и накрая в галетата и се пържат от двете страни до златисто в сгорещения зехтин.
5
Изваждат се и се слагат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
6
Доматите се нарязват на кръгчета с дебелина от 0,5 до 0,8 см, а моцарелата се нарязва на елипси (по дължина) с дебелина от 0,5 см.
7
В намазана с малко зехтин тава се нареждат от най-широките резени изпържен патладжан. Върху тях се слагат кръгчета домати, посоляват се леко, отгоре се поставят елипси моцарела, цяло листенце босилек и кръгче от шунката.
8
Шунката се захлупва с по-малко кръгче патладжан, върху него кръгче домат и на финала - сол, черен пипер и листенце босилек.
9
Получават се кули, които се запичат в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 - 20 минути, докато моцарелата се разтече.


Съвети:
С останалите продукти или като добавите още малко домати и моцарела, може да се приготви салата „Капрезе“ за гарнитура.

За да имат завършен вид, на върха на кулите кацват шапчици от цедено кисело мляко с чесън, сол и черен пипер.

Ако сте достатъчно гладни можете да сложите и по две кулички в порция.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: