Патладжанени кулички

Колелца патладжан, скрепени с доматена салца, с украса от сирене, цедено мляко, джоджен и пера лук
Източник: Бон Апети
Дата: 12.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 патладжана
зелената част на 1 стрък лук
5-6 листа джоджен
100 г сирене
2 с. л. цедено кисело мляко
зехтин за поливане
3 домата
1 скилидка чесън
1/2 чушка
50 г обезкостени маслини
4 с. л. зехтин
1ч. л. сол
1/2 ч. л. риган
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Патладжанени кулички
Патладжаните се нарязват на колелца, поръсват се със сол и се оставят да престоят 20-30 минути, за да се отцедят от горчивия сок. След това се изплакват, подсушават се и се нареждат в тава.
2
Патладжанени кулички 2
Патладжаните се поливат със зехтин и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 7-8 минути от едната страна, след което се обръщат, за да се запекат за още толкова и от другата страна.
3
Патладжанени кулички 3
Доматите се обелват, нарязват се на кубчета и се поставят в купа заедно с наситнените чесън, маслини и чушка.
4
Патладжанени кулички 4
Салцата се овкусява с лимонов сок, посолява се, полива се със зехтин, подправя се с риган и се оставя да се охлади в хладилник.
5
Патладжанени кулички 5
Лукът и листата джоджен се нарязват наситно и се смесват с настърганото сирене и цеденото кисело мляко.
6
Патладжанени кулички 6

Кръгчетата патладжан се потапят в соса на салцата. В чиния се поставят няколко патладжанени кръгчета, покриват се със салца, отново се редуват кръгче патладжан, ред салца и патладжан. Отгоре се поставя от млечната смес и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: