Патладжанена пица с блат от тиквички

Блат от тиквички с яйца и копърово семе, с топинг от грилирани патладжани, домати и кашкавал
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 тиквички
3 яйца
1/3 ч. ч. брашно
2 ч. л. сол
1 щипка копърово семе
100 г кашкавал
1 зелена чушка
1 патладжан
1 домат
олио за печене
сол за поръсване
7–8 листа пресен босилек
1 скилидка чесън
3–4 с. л. зехтин
1–2 с. л. смлени орехови ядки


Начин на приготвяне:
1
Патладжанена пица с блат от тиквички
Тиквичките се настъргват, поставят се в гевгир, поръсват се с 1 ч. л. сол и се оставят за 15 минути, за да се отцеди водата им. След това се изстискват добре с ръце.
2
Патладжанена пица с блат от тиквички 2
Яйцата се разбиват с останалата сол и копъровото семе, добавят се 2 с. л. от брашното и се разбърква добре. Слагат се тиквичките и останалото брашно и се бърка с ръка.
3
Патладжанена пица с блат от тиквички 3
Сместа се разпределя в намазнена с олио тава с диаметър 30 см и се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна около 15 минути.
4
Патладжанена пица с блат от тиквички 4
Патладжанът се обелва и се нарязва на колелца, които се поръсват със сол и се оставят в подходящ съд за 30 минути, за да се отцеди горчивият им сок.
5
Патладжанена пица с блат от тиквички 5
Колелцата патладжан се изплакват и се подсушават. Пекат се върху сух тиган, като при обръщането се поливат с малко олио.
6
Патладжанена пица с блат от тиквички 6
Върху блата се подреждат кръгчетата патладжани, колелца домати и чушка и се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се на горно печене в силно загрята фурна, докато кашкавалът се зачерви.
7
Патладжанена пица с блат от тиквички 7
Наситнените босилек, чесън, орехови ядки, зехтинът и солта се разбъркват и полученият сос се разпределя върху пицата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2016
Вкусна, ароматна и много подходяща за лятото! http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2013/07/auberginen-pizza-mit-zucchini.html
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: